Op zoek naar Archiefdozen? JWB heeft een uitgebreid assortiment.

Archiefdozen als handige bewaaroplossing voor documenten, papierwerk en meer!

Heeft u heel veel documenten die u op een overzichtelijke en nette manier wilt opbergen en zoekt u daarvoor nog naar een handig hulpmiddel? Dan zijn archiefdozen daar vanzelfsprekend de juiste oplossing voor! Een archiefdoos is hét praktische hulpmiddel om uw documenten, papierwerk, foto’s, tekeningen of prenten op een overzichtelijke manier te ordenen en op te bergen.

 

Als meest bekende en complete groothandel in archief- en conserveringsmateriaal in de Benelux is Jansen – Wijsmuller & Beuns B.V. (JWB) expert op het gebied van zuurvrije archiefdozen en verpakkingen. Staat het product dat u zoekt niet op de website? Geen paniek, want door het  internationale netwerk van JWB is het aanbod aan archiefdozen en overige conserveringsbenodigdheden groter dan er op de website wordt vermeld.

 

Van rijksarchief tot particulier

JWB biedt namelijk een breed aanbod aan producten en materialen van hoge kwaliteit aan. Het afnemen van een minimale hoeveelheid is dan ook veelal niet nodig en om die reden kunnen zowel grote organisaties als kleine ondernemers hier van de beste hulp worden voorzien. Zo bevinden bekende musea en archieven zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek Nederland en België zich in het klantenbestand van JWB, maar worden er ook archiefdozen en andere producten aan kleinere partijen geleverd. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan fotogaleries, maar ook aan kleine archiefinstellingen en bedrijfsarchieven.

 

Zuurvrije archiefdozen

JWB heeft hoge kwaliteit archiefdozen voor u op voorraad en kan u daarnaast ook helpen aan zuurvrije archiefdozen. Zuurvrije archiefdozen en prentendozen zijn vooral bruikbaar om documenten met een historisch belang – die dus lang bewaard moeten blijven – op te bergen. Een zuurvrije archiefdoos is op zodanige wijze gemaakt dat de inhoud ervan wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan UV-straling. Hoe zit het dan met de bedrukking en de belijming van de zuurvrije archiefdozen? Ook deze bevatten geen schadelijke stoffen.

 

Uw documenten met historisch belang zijn om die reden dus zeker veilig in zuurvrije archiefdozen. De bewaarstandaard van archiefdozen is overigens minimaal 10 jaar, maar de blauwgrijze variant (ICN 3/11) van JWB biedt de garantie om papier/documenten tot 30 jaar te bewaren zonder dat deze papieren inhoud van de doos zichtbare veroudering ondergaat. Een mooie oplossing dus, voor documenten die lang(er) bewaard moeten worden!

 

De Amsterdamse Doos

De archief doos die misschien wel het meest bekend is, is de zogenoemde Amsterdamse Doos. Deze  ‘archiefdoos der archiefdozen’, die de wereldwijd bekende code ‘169’ meekrijgt, is ontworpen door JWB in nauwe samenwerking met Stadsarchief Amsterdam en het Nationaal Archief. Daar heeft het de naam dan ook aan te danken. De Amsterdamse Doos is in vrijwel iedere Nederlandse archiefinstelling te vinden en kan tot wel 80 kilogram dragen zonder dat deze archief doos uit vorm raakt.

 

Een bijzonder feit is bovendien dat alle archiefdozen van JWB zelfs na 24 uur onderdompeling in het water de vorm nog behouden. Ons bedrijf is nog altijd exclusief producent van de Amsterdamse Doos, waarbij er inmiddels ook een groot assortiment aan variaties hierop is. Benieuwd hoe deze archief doos er ook alweer uitziet? Dan kunt u hier eens rustig rondkijken om te zien of het wellicht ook voor u een geschikte oplossing is!

 

Altijd oplossingen op maat

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij JWB en om die reden wordt er dan ook aan duurzame oplossingen gewerkt om uw eventuele vraagstukken te verhelpen. Is er iets dat u zoekt of graag wilt hebben dat niet in het assortiment van JWB zit? Dan kunt u dat aangeven, waarna er wordt gezocht naar een oplossing om het alsnog te kunnen ontwikkelen. Zo is dat bijvoorbeeld voor het Stadsarchief Amsterdam gedaan met de Amsterdamse Doos zoals u hierboven al las, maar er zijn nog meer voorbeelden te bedenken. Tijdens het samenstellen van het assortiment werkt JWB samen met gerenommeerde Nederlandse en internationale partijen, zodat u in vrijwel ieder geval verder op weg kan worden geholpen wat betreft archiefdozen en overige conserveringsbenodigdheden.

 

Groot assortiment van hoge kwaliteit

JWB beschikt binnen de Benelux over het meest complete assortiment aan archief-, conserverings- en restauratieproducten en materialen. Waar mogelijk zijn alle producten in het assortiment FSC-gecertificeerd en bovendien worden deze producten eens in de twee jaar opnieuw gekeurd door het ICN. Om die reden is de kwaliteit van de archiefdozen dan ook altijd goed. De producten komen direct uit het assortiment van JWB vandaan en snelle levering (indien noodzakelijk zelfs binnen 48 uur) is dan ook de standaard.

 

Wanneer u er zelf niet uitkomt, staan er te allen tijde experts van JWB klaar om u van deskundig advies te voorzien. Bij interesse in (zuurvrije) archiefdozen kunt u er ook altijd voor kiezen om even langs te komen bij de showroom in Wormer, waar u meer kennis en expertise over de verschillende archiefdozen kunt opdoen! Zo wordt het opslaan en -bergen van uw documenten, papierwerk, foto’s, tekeningen of prenten nooit meer een probleem.