Setalux HP gecertificeerd voor HP Indigo 12000 series!

Wormer, woensdag 2 mei 2018

 • Linnen

  Linnen

 • Setalux, het boekbandlinnen van Manifattura del Seveso (It), heeft de HP-certificering behaald voor het digitaal bedrukken van het materiaal met de HP-indigo 12000 serie. Daarmee kunnen nu ook kleine oplages in full colour worden uitgevoerd en (per stuk) gepersonaliseerd!

  Hoogst essentieel is de waardering die het product kreeg voor “fixing” ofwel de hechting van de inkt op het materiaal. Setalux HP kreeg de hoogste, drie sterren, beoordeling op dit punt. Het betekent dat slijtage van het gedrukte beeld als gevolg van het (normale) gebruik van een boek(band) verwaarloosbaar is.
  Het Setalux HP is vooralsnog verkrijgbaar in wit, in vellen en rollen (50 m x 140 cm).

  Binnen het totale assortiment van Manifattura del Seveso kunnen overigens alle linnenkwaliteiten middels offset, zeefdruk, foliedruk en/of pregen, worden veredeld. Naast Setalux HP kunnen sommige zelfs ook digitaal bedrukt worden. Uiteraard wordt het eindresultaat beïnvloed door de dichtheid van het basisdoek en het feit of het oppervlak is gecoat of niet. Hoe meer draden in ketting en inslag, hoe fijner het linnen en dus hoe meer detail mogelijk is in de afbeelding. Uiteraard zorgt een coating (bijvoorbeeld bij de buckram kwaliteiten) ook voor een meer gesloten oppervlak en daarmee een beter (‘strakker’) veredelingsresultaat.

  Voor een optimale registratie op de offset pers wordt het Cialux en het Setalux in wit, geleverd met een 70 gram backing paper (normaal 40 g/m2). Het materiaal krijgt daarmee een grotere stijfheid waardoor de registratie verbetert, de ‘curling’ vermindert en het doorzicht (transparantie) afneemt.

  Voor meer informatie en of monsters neemt u contact  met ons op!

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Jansen-Wijsmuller & Beuns B.V.

  T: +31 (0)75 621 1001
  F: +31 (0)75 621 6811
  info@jwb-ceka.nl
  www.jwb-ceka.nl