ASLAN introduceert de SL 27 en SL 28: een nieuwe beschermfolie, in mat en glanzend, special ontwikkeld voor de bescherming van prints met UV-inkten.

Wormer, donderdag 21 juni 2018

 • Beschermfolies

  Beschermfolies

 • ASLAN, de Duitse producent van zelfklevende folies voor speciale toepassingen, heeft een nieuwe beschermfolie ontwikkeld speciaal voor de bescherming van UV drogende inkten tegen UV-licht, overige weersinvloeden en mechanische slijtage.
  Vergeleken met bestaande beschermlaminaten garandeert de speciale lijm van deze UV-PrintProtect ASLAN 27 en 28 een uitstekende hechting op met UV-inkten bedrukte media en voorkomt het daarmee het ‘silvering-effect’*.

  SL 27 en 28 zijn de perfecte keuze voor digitale prints met een hoge glans; ze zijn uitermate krasbestendig en uiteraard volledig compatibel met de ASLAN digitaaldruk-folies.

  De folie is beschikbaar in een glanzende (SL 27) en matte (SL 28) uitvoering en leverbaar in rollen van 135 cm x 50 meter.

  Neem contact met ons op voor meer informatie en/of monsters.

   

  * Silvering effect is het ontstaan, achterblijven van minuscule luchtbelletjes aan 'de rand van de inkt', onder het laminaat, vooral herkenbaar bij donkere (gedeeltes van) prints. Als gevolg van het relatief ‘ruwe oppervlak’ van de print (UV-inkten drogen snel en vloeien dus minder uit tot een egaler oppervlak), is de hechting van gewone laminaten niet maximaal. Hierdoor kunnen kleine luchtbelletjes ontstaan die het licht anders breken en daarmee een zilverachtig effect teweeg brengen.

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Jansen-Wijsmuller & Beuns B.V.

  T: +31 (0)75 621 1001
  F: +31 (0)75 621 6811
  info@jwb-ceka.nl
  www.jwb-ceka.nl