Vacature(s)

Accountmanager binnen- en buiten (fulltime)

Ben jij commercieel, klantgericht en heb je interesse in de culturele sector? Wil jij graag zelfstandig werken in een afwisselende, internationale baan ?

Dan hebben wij een leuke functie voor jou!

Wij zijn één van de meest complete Handelsbedrijven binnen de  Benelux, gericht op Archiveren, Conserveren, restaureren, boekbinden en meer. Onze klanten zijn toonaangevende culturele instellingen, nationale- en regionale archiefinstanties, musea en (industriële) binderijen. Daarnaast behoren ook grafische afwerkers,  kleine gespecialiseerde restauratieateliers en handboekbinders tot onze klantenkring en leveren wij (zelfklevende) folies aan reclame- en architectenbureaus en de sign- en beletteringsindustrie. Dit allround portfolio leveren wij in de eerste plaats binnen de Benelux, maar ook internationaal binnen en buiten Europa.

Om onze commerciële slagkracht verder te vergroten zoeken wij een gedreven, commerciële en proactieve Accountmanager die zowel telefonisch als persoonlijk advies aan onze klanten kan geven. Essentieel hierbij is een klantgerichte, commerciële houding en interesse in mens en markt.

Tot jouw dagelijkse werkzaamheden behoren, na een grondige inwerkperiode o.a.;

 • Dagelijks (telefonisch) klantcontact voor advies, opnemen van orders en opsporen van trends en kansen in de markt.
 • Het bezoeken van relaties en/of netwerkgelegenheden en vakbeurzen, om het relatienetwerk te verstevigen en continueren.
 • Na afloop van gesprekken een compact gespreksverslag opstellen, zodat de binnendienst relevante klant- en marktinformatie ontvangt.
 • Het inplannen, opvolgen en nakomen van commerciële afspraken voor en met onze relaties.
 • Acquisitie in nieuwe markten voor specifieke productgroepen.

Wij verwelkomen, gezien de samenstelling van ons team, graag een fulltime collega. De lijnen zijn kort, de sfeer is open, direct en betrokken. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, inbreng en na een tijdelijk contract, gaan we graag een langdurige samenwerking met je aan.

Wat wij van jou verwachten?

 • Om zelfstandig te kunnen werken, verwachten wij dat je minimaal een afgeronde commercieel/ bedrijfskundig georiënteerde opleiding hebt voltooid (MBO+/HBO).
 • Essentieel is dat je de Nederlandse, Engelse, Duitse en/of Franse taal goed vaardig bent om onze internationale klanten te woord te staan, telefonisch en per mail.
 • Je bent energiek, gedreven en enthousiast. Je stelt vragen, bent commercieel, maar luistert ook goed naar onze relaties om te kijken waar kansen liggen.
 • Daarnaast ben je proactief, resultaatgericht en betrouwbaar. Jij komt je afspraken na en werkt je bezoeken snel en compleet uit, zodat klanten en interne organisatie goed geïnformeerd zijn.
 • Tenslotte ben je bekend met MS Office. Wij werken ook met Exact, maar dat kun je leren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bereid om periodiek binnen de Benelux te reizen.
 • Bij voorkeur ben je fulltime (39,25 uur p/wk) beschikbaar.

Wat kan jij van ons verwachten?

Wij bieden een uitdagende, veelzijdige, zelfstandige en afwisselende functie met internationale kansen! Je krijgt alle ruimte om onze producten goed te leren kennen en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Je werkt vanuit ons kantoor aan de Zaan te Wormer en reist incidenteel binnen Nederland, België en Duitsland. Ons team heeft veel kennis om over te dragen, maar hierin ligt ook zeker voor jou een rol om je deze kennis goed eigen te maken. Afhankelijk van je ervaring en opleidingsachtergrond bieden wij jou een marktconform salaris, aangevuld met een goede pensioenvoorziening, een auto van de zaak en een jaarlijkse bonus wanneer de organisatieresultaten dat toestaan. Daarnaast bieden wij relevante opleidingsmogelijkheden, een gezellig team en groeimogelijkheden in een gedreven, internationale handelsomgeving.

Wil je meer weten?

Nathalie Welter – van Reenen

M: 06-22232162                E: n.welter@jwb.nl         W: www.jwb.nl